Χαρακτηριστικό των ζώων

Πιστεύεται ότι τα ζώα είναι εξαιρετικοί γιατροί.Σχετικά με τα μουστάκια και τα ριγέ θεραπευτές είναι γνωστά από την αρχαιότητα, όλοι οι ιδιοκτήτες γατών πρέπει να έχουν παρατηρήσει αυτήν την ικανότητα του κατοικίδιου ζώου.
Το 1960, ο παιδιατρικός ψυχίατρος Μπόρις Λεβίνσον διατύπωσε την έννοια της «θεραπείας με ζώα».Αυτή η σκέψη προκλήθηκε από μια παρατήρηση: η παρουσία ενός σκύλου σε συνεδρίες έχει θετική επίδραση στην κατάσταση των ασθενών.Αλλά αυτός ο επιστήμονας ήταν πολύ μακριά από τον πρώτο που παρατήρησε την ικανότητα θεραπείας στα ζώα.Πίσω στον 5ο αιώνα π.Χ.μι.Ο Ιπποκράτης ανακάλυψε ότι το περιβάλλον έχει σημαντικό αντίκτυπο σε ένα άτομο, πίστευε ότι η ιππασία είναι μια πολύ ικανοποιητική δραστηριότητα.Στην Ελλάδα, πριν από 3.000 χρόνια, ανακαλύφθηκε ότι τα σκυλιά είναι εξαιρετικοί βοηθοί σε οποιαδήποτε επιχείρηση.Στην Αίγυπτο, οι γάτες ήταν πολύτιμες, και στην αρχαία Ινδία, πιστεύεται ότι το τραγούδι των πουλιών προωθεί την ανάκαμψη.
Ήδη το 1792, χρησιμοποιήθηκε ζωοθεραπεία.Τα σκυλιά κρατήθηκαν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπου οι ασθενείς έπαιζαν μαζί τους και τα τάιζαν.Έτσι, η κατάσταση της υγείας των ψυχικά ασθενών βελτιώθηκε και όλα αυτά τεκμηριώθηκαν.
Οι ίδιοι οι άνθρωποι προσελκύονται στα ζώα, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι γιατροί παρατήρησαν ότι στο νοσοκομείο, όπου ταΐζονταν περιοδικά τα σκυλιά, οι τραυματίες προσπάθησαν να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί τους.Έτσι, οι ασθενείς ανέκαμψαν γρηγορότερα.Αργότερα, η θεραπεία με κατοικίδια έγινε μια αρκετά δημοφιλής μορφή θεραπείας και άρχισε να χρησιμοποιείται σε πολλά νοσοκομεία.
Η ζωοθεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία της εγκεφαλικής παράλυσης, των καρδιαγγειακών παθήσεων, του αυτισμού και της υπερκινητικότητας.Ιπποθεραπεία - ιππασία και φροντίδα αλόγων, βοηθά στην ανάπτυξη μυϊκής δύναμης, ξεπερνά την υποδυναμία, βελτιώνει τη λειτουργία οργάνων και συστημάτων και προάγει την κοινωνική προσαρμογή.Παιδιά ή ενήλικες με αναπηρία απολαμβάνουν ιππασία.Το κολύμπι με δελφίνια βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων και προωθεί τη θετική σκέψη.Ακόμη και η παρακολούθηση ψαριών ενυδρείου μπορεί να ανακουφίσει το άγχος και να αποκτήσει ηρεμία.
Οι αναγνωρισμένοι γιατροί είναι γάτες.Η αθόρυβη ανατροπή τους ανακουφίζει τέλεια τη νευρική ένταση και βελτιώνει την ασυλία.Είναι επίσης πολύ ευχάριστο να αισθάνεσαι τη ζεστασιά που προέρχεται από ένα ζωντανό ον.Η θερμοκρασία του σώματος μιας γάτας είναι 38-39 βαθμούς, αυτή η θερμοκρασία έχει αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου.
Οι γάτες, τα σκυλιά και άλλα κατοικίδια όχι μόνο βοηθούν να απαλλαγούμε από πολλά προβλήματα υγείας, αλλά επίσης συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αίσθησης ευθύνης, στη διδασκαλία της αγάπης και της κατανόησης. this content


301ded5a2092090b078357ac23d52e30