Λίμνη Βεγορίτιδα, ένας υδάτινος κόσμος

Η Λίμνη Βεγορίτιδα ανήκει στο Νομό Πέλλας ενώ μέρος της εκτείνεται και στο Νομό Φλώρινας. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες λίμνες της Ελλάδας με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο και εντάσσεται στη ζώνη προστασίας της NATURA 2000.

Καταλαμβάνει έκταση 289.987 στρεμμάτων ενώ την "αγκαλιάζουν" μικρά και μεγάλα χωριά όπως η Δροσιά, τα Ξανθόγεια, ο Παλαιός Αγιος Αθανάσιος, η Παναγίτσα, η Ζέρβη και φυσικά η Άρνισσα όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος της λίμνης.

Ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και μοναδικές εικόνες από το μεγαλείο της φύσης είναι μόνο κάποιες λέξεις για να ταξιδέψετε νοερά ως εκεί.

Κάθε εποχή στη λίμνη είναι και μια μοναδική εμπειρία. Τα χρώματα εναλλάσσονται ανάλογα με το ύφος του καιρού και προσφέρουν στον επισκέπτη μια γαλήνη και μια ηρεμία.

Για όσους είναι λάτρεις της περιπέτειας, η λίμνη προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, λεμβοδρομίες ή και για ένα ανέμελο ψάρεμα. 
Για τους πιο ρομαντικούς περιηγητές, ένας περίπατος το σούρουπο στις όχθες της λίμνης είναι ο ιδανικότερος τρόπος για κλείσει ευχάριστα η ημέρα.